een product vanVekabest
Op maandag 13 juli is deze site van 08:30 uur tot 10:30 uur niet beschikbaar vanwege onderhoudswerkzaamheden.

Kies je categorie:

Trekker en taxi rijbewijs

Wil je je online voorbereiden voor het trekker (T-rijbewijs) of het taxi theorie-examen? Kies dan voor onze online cursus en bereid je optimaal voor.

Online trekker en taxi rijbewijs oefenen

Op deze pagina vind je onze online leerprogramma’s waarmee je kunt oefenen voor het tractor/trekker theorie-examen of voor het taxi theorie-examen. Voor beide categorieën hebben we een supergoed online theoriepakket samengesteld waarmee jij je eenvoudig en snel kunt voorbereiden op een succesvol theorie-examen.

Trekker rijbewijs oefenen

Om met een tractor/trekker op eigen wegen en akkers te rijden, heb je geen rijbewijs nodig. Maar zodra je met de tractor de openbare weg op wilt, dien je een trekker rijbewijs te hebben. Dit rijbewijs wordt ook weleens het T-rijbewijs genoemd, waarvoor je al op je 16e het praktijkexamen kunt doen.

Wie op 1 juli 2015 al een B-rijbewijs had, kan met dat rijbewijs een trekker besturen. Bij de eerstvolgende vernieuwing van het rijbewijs (zolang dat maar vóór 1 juli 2025 plaatsvindt) wordt de T-categorie dan automatisch bijgeschreven. Maar had je vóór 1 juli 2015 nog geen autorijbewijs, dan zul je dus wel rijlessen moeten nemen voor je trekker rijbewijs. Voordat je het praktijkexamen gaat doen, dien je geslaagd te zijn voor het theorie-examen.

Het trekker theorie-examen: zó studeer je ervoor

Afhankelijk van het voertuig waar je rijlessen voor neemt, doe je een bepaald theorie-examen. Ook voor tractoren is er een speciaal theorie-examen gemaakt. Je kunt je daarop voorbereiden met een boek, maar veel effectiever is het studeren met behulp van een online programma. Bij theorie-leren.nl vind je zo’n programma: de VTO Speedtheorie.

In dit onlineprogramma volg je 11 korte en krachtige lessen met aansluitend een aantal pittige oefenvragen. Bij jouw aanmelding krijg je drie maanden toegang tot dit ‘online theorieboek’ voor je trekker rijbewijs. De opleiding zit boordevol afbeeldingen en bewegende animaties, video’s en slideshows die de lesstof illustreren. Aan het einde van de opleiding krijg je nog 7 uur toegang tot 10 complete en realistische oefenexamens, waarmee je het geleerde oefent en nog eens extra goed in je geheugen grift. Deze examens bestaan uit een groot aantal relevante en actuele vragen die naadloos aansluiten op het theorie-examen.

Taxi rijbewijs oefenen

Net als voor het trekker rijbewijs, hebben wij ook een ijzersterk theoriepakket voor de categorie taxi ontwikkeld. Deze bestaat uit een online theoriecursus waarmee je drie maanden kunt oefenen en uit een module met examentraining waarmee je 7 uur kunt oefenen met oefenexamens.

Een bijkomend voordeel van de oefenexamens is dat het systeem sprekend lijkt op dat van het CBR. Dus ben je daardoor al gewend aan het echte theorie-examen, en kun je direct aan de slag. Het zal je dan ook niet verbazen dat het ‘geheim’ van veel geslaagden is dat ze vooraf flink geoefend hebben met oefenexamens.

Kom in actie
Je bent niet voor niets op deze site terechtgekomen. Tijd voor actie: meld je nu aan voor de VTO Speedtheorie. Met dit pakket zet je een solide stap naar jouw trekker of taxi rijbewijs. Wij wensen je alvast veel plezier bij de voorbereiding en veel succes met je theorie-examen straks. Als je je goed voorbereid kan het gewoon niet missen!

8.0
2814 beoordelingen
“Ik vond de turbocurus super fijn! Alles was goed uitgelegd en er werd voor elk onderdeel goed de tijd genomen om alles helder te krijgen. Bedankt daarvoor!”
Donny de vries uit vriezenveen | 11-07-2020
“Gemakkelijk besteld en betaald, snel geleverd”
Koen uit Nuth | 10-07-2020
“Mede door het oefenen van wat ik herkende als recent oefenmateriaal geslaagd voor mijn motortheorie!”
Nika uit Emmen | 09-07-2020
“In 1 keer gehaald na een aantal gezakt te zijn voor mijn theorie. De cursus is veel moeilijker dan het examen zelf waardoor het examen peanuts wordt. Ik raad het sterk aan!”
I. uit Den haag | 08-07-2020
“Super goede ervaring”
Rebecca brugman uit Hendrik-Ido-Ambacht | 07-07-2020