een product vanVekabest

Kies je categorie:

Trekker en taxi rijbewijs

Wil je je online voorbereiden voor het trekker (T-rijbewijs) of het taxi theorie-examen? Kies dan voor onze online cursus en bereid je optimaal voor.

Online trekker rijbewijs oefenen

Om met een tractor/trekker op eigen wegen en akkers te rijden heb je geen rijbewijs nodig. Maar zodra je met de tractor de openbare weg op wilt, dien je een trekker rijbewijs te hebben. Dit rijbewijs wordt ook weleens het T-rijbewijs genoemd, waarvoor je al op je 16e het praktijkexamen kunt doen.

Wie op 1 juli 2015 al een B-rijbewijs had, kan met dat rijbewijs een trekker besturen. Bij de eerstvolgende vernieuwing van het rijbewijs (zolang dat maar vóór 1 juli 2025 plaatsvindt) wordt de T-categorie dan automatisch bijgeschreven. Maar had je vóór 1 juli 2015 nog geen autorijbewijs, dan zul je dus wel rijlessen moeten nemen voor je trekker rijbewijs. Voordat je het praktijkexamen gaat doen, dien je geslaagd te zijn voor het theorie-examen.

Het trekker rijbewijs is niet voor alle land- en bosbouwtrekkers geldig. De volgende motorrijtuigen met beperkte snelheid worden bijvoorbeeld niet door dit rijbewijs gedekt:

  • Voertuigen die niet breder zijn dan 130 cm (inclusief verwisselbaar uitrustingsstuk aan de voorkant).
  • Voertuigen die gebruikt worden voor maaien, onkruid bestrijden, vegen, sneeuwruimen, gladheid bestrijden of hondenpoep verzamelen.
  • Voertuigen die niet zijn voorzien van de mogelijkheid om een aanhangwagen of verwisselbare machine te trekken.

Het trekker theorie-examen: zó studeer je ervoor

Afhankelijk van het voertuig waar je rijlessen voor neemt, doe je een bepaald theorie-examen. Ook voor tractoren is er een speciaal theorie-examen gemaakt. Je kunt je daarop voorbereiden met een boek maar veel effectiever is het studeren met behulp van een online programma. Bij theorie-leren.nl vind je zo’n programma: de VTO Speedtheorie.

In dit onlineprogramma volg je 11 korte en krachtige lessen met aansluitend een aantal pittige oefenvragen. Bij jouw aanmelding krijg je drie maanden toegang tot dit ‘online theorieboek’ voor je trekker rijbewijs. De opleiding zit boordevol afbeeldingen en bewegende animaties, video’s en slideshows die de lesstof illustreren.

Oefen met trekker oefenexamens

Aan het einde van de opleiding krijg je nog 7 uur toegang tot 10 complete en realistische oefenexamens, waarmee je het geleerde oefent en nog eens extra goed in je geheugen grift. Deze examens bestaan uit een groot aantal relevante en actuele vragen die naadloos aansluiten op het theorie-examen.

Een bijkomend voordeel van de oefenexamens is dat het systeem sprekend lijkt op dat van het CBR. Dus ben je daardoor al gewend aan het echte theorie-examen, en kun je direct aan de slag. Het zal je dan ook niet verbazen dat het ‘geheim’ van veel geslaagden is dat ze vooraf flink geoefend hebben met oefenexamens.

Hoe het werkt

Het mag duidelijk zijn: de VTO Speedtheorie voor je trekker rijbewijs is een zeer compleet pakket waarmee je jouw slagingskans stukken groter maakt. De prijs van € 59,75 is ook nog eens bijzonder aantrekkelijk. Jouw betaling vindt uiteraard via een beveiligde verbinding plaats, waarbij je gewoon via iDEAL kunt betalen in de vertrouwd online omgeving van je eigen bank.

Vervolgens krijg je direct een inlogcode per e-mail waarmee je 3 maanden toegang hebt tot het programma. We raden je dus aan om direct nadat je de VTO Speedtheorie hebt aangeschaft je theorie-examen aan te vragen, zodat dat binnen die periode van 3 maanden valt. Dan kun je tot op de dag van je officiële examen blijven studeren en oefenen.

Kom in actie

Je bent niet voor niets op deze site terechtgekomen. Tijd voor actie: meld je nu aan voor de VTO Speedtheorie. Met dit pakket zet je een solide stap naar jouw trekker rijbewijs. Wij wensen je alvast veel plezier bij de voorbereiding en veel succes met je theorie-examen straks. Als je je goed voorbereid kan het gewoon niet missen…
8.2
2333 beoordelingen
“Top! Begrijpelijk uitgelegd, prachtig oefenen en filmpjes! En het boek is super voor de details!”
Miranda uit Hilversum | 25-06-2019
“Snelle levering goede lesmiddelen”
Jesse kapteijns uit Lage mierde | 25-06-2019
“Mooie website, is erg overzichtelijk. Pakketje wordt snel bezorgd.”
Klant | 22-06-2019
“Zeer goede ondersteuning en voorbereiding op het theoretische examen !”
Armand uit Zaandam | 22-06-2019
“Zeer onder de indruk!!!
Je weet precies wat je straks met examen te wachten staat.
Je kunt leren je tijd goed te besteden tijdens het echte examen zodat je niet gehaast de vragen gaat invullen en daardoor onnodig fouten gaat maken.
Als je eenmaal aan het echte examen gaat zitten bij CBR dan voelt dat meteen heel vertrouwd aan want de examen van CBR gaan PRECIES hetzelfde.
Ik ben eerste keer geslaagd met maar 1 fout voor kennis en 1 fout voor inzicht,oke en 7 fouten bij gevaren herkenning maar ja je mag daar toch 13 maken dus dik geslaagd.

Dit is een echte aanrader.”
Paul uit Brunssum | 20-06-2019