Vekabest

Kies je categorie:

Motor theorieboek

Wil je een goed theorieboek dat is geschreven door theorie-experts en verkeersdeskundigen? Kies dan voor een van onderstaande motor theoriepakketten. Er zijn al meer dan 4 miljoen mensen geslaagd met onze theorieboeken.

Motor theorieboeken van VekaBest

Al zul je met een helm op je hoofd niet meer de wind in je haren voelen, de vrijheid die een motor je geeft blijft hetzelfde. Overal heen kunnen op het moment dat het jou het beste uitkomt, ongehinderd langs files of lange rijen bij stoplichten rijden. Zo is rijden weer ouderwets genieten! Geen wonder dat er zoveel mensen geïnteresseerd zijn in het halen van hun motorrijbewijs.

Voordat het zover is, zul je toch eerst je theorie-examen moeten doen, en dat betekent het theorie examen oefenen. Als je nog geen B-rijbewijs (auto) hebt, dan kun je pas rijlessen nemen nadat je voor je motor-theorie bent geslaagd. Heb je al wel je autorijbewijs, dan kun je tussen de rijlessen door het theorie-examen voor de motor doen.

Ongetwijfeld zul je de motor-theorie goed willen bestuderen. Met de motor theorieboeken in onze webwinkel leg je een stevige basis. Alles komt aan bod; bij het theorie-examen wordt niet alleen jouw kennis van de verkeersregels getoetst, maar kun je ook vragen verwachten over bochtentechnieken, wegpositie en veiligheid.

Verhoog je slagingskans van je motor theorie-examen

Wist je dat maar een kleine 55% van de examenkandidaten slaagt voor hun motortheorie? Dat wil zeggen dat maar liefst 45% zich verslikt in dit theorie-examen. Dit gaat jou gelukkig niet overkomen; dankzij onze motor theorieboeken kom je namelijk goed beslagen ten ijs. De theorie op papier is natuurlijk nuttig, maar de oefenprogramma’s online motor theorie oefenenmet hun 3D-animaties en video’s voegen ook heel wat toe. Ze brengen de theorie tot leven waardoor je je beter in de verkeerssituaties kunt verplaatsen en waardoor de theorie beter blijft hangen. Wil je online eens oefenen? Probeer dan onze gratis oefenvragen motor theorie.

Hoe werkt het theorie-examen?

De meeste mensen doen hun motor theorie-examen in een examenzaal. In de meeste grote steden heeft het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR) locaties met zalen waarin examens worden afgenomen. Na de aanvraag van je theorie-examen motor krijg je hiervan een bevestiging per post. Deze zogeheten oproepkaart bevat de examendatum, de tijd en het adres. Je hoeft deze bevestiging niet per se mee te nemen, maar het kan je wel tijd schelen bij aankomst. Het is wel verplicht om je legitimatiebewijs bij je te hebben.

Tijdens je motor theorie-examen worden je kennis van de verkeersregels en je verkeersinzicht getest. Van de in totaal 50 vragen dien je er minimaal 44 goed te beantwoorden om voor je motor-theorie te slagen. Het merendeel van de vragen moet je met ja of nee beantwoorden. De laatste jaren worden er echter steeds meer meerkeuzevragen en zelfs open vragen op dit examen gesteld.

Het theoriecertificaat is anderhalf jaar geldig. En je mag al op je 17e theorie-examen doen. Je kunt het theorie-examen zelf aanvragen via de site van het CBR. De kosten zijn dan € 37,00. Let op: vraag je het theorie-examen aan via jouw rijschool, dan worden hiervoor mogelijk extra kosten in rekening gebracht.

Een rijschool kiezen

Heb je nog geen rijschool gekozen, maar wil je wel alvast je theoriecertificaat halen? Dat kan natuurlijk. De voorbereiding op het theorie-examen is een kwestie van stug studeren. Wat dat betekent weet je waarschijnlijk al uit de tijd dat je op school zat of uit je studententijd. Bij je uiteindelijke keus voor een motorrijschool is het verstandig om het slagingspercentage op te vragen. Daarnaast geeft de leeftijd van de rijschool - dus hoeveel jaren ze al actief zijn - een goede indicatie van de kwaliteit en dus van jouw slagingskans.

Wij wensen je alvast veel succes toe met jouw praktijkexamen. Voor je theorie-examen zit je, dankzij onze degelijke motor theorieboeken, al op rozen. Bekijk ook eens het pakket waarbij we je een slagingsgarantie bieden. Dat houdt in dat wij de kosten van het theorie-examen terugbetalen als je niet meteen de eerste keer slaagt. Zo zeker zijn wij van de kwaliteit van onze motor theorieboeken!

Boeken voor auto of brommer theorie?

Naast motor theorie boeken vind je hier in de webshop ook:
Scooter theorie boeken
Auto theorie boeken
8.1
3860 beoordelingen
“Werkt goed begin in komen maar na paar keer oefenen gaat het steeds beter en slaag je vanzelf”
Tijs uit Oost-West-Middelbeers | 13-10-2021
“Super snelle bezorging van mijn theorieboek. Binnen 24u had ik 'm in huis en kon ik aan de slag.”
Sophie uit Leiderdorp | 13-10-2021
“Prima ervaring.”
Joachim uit Alphen aan den Rijn | 12-10-2021
“Fijne manier om te oefenen. Je kan je foute maar ook je goede antwoorden opnieuw bekijken en de motivatie nalezen. Het studieadvies helpt om gericht verder te leren.”
Anouk uit Geldrop | 12-10-2021
“Hiermee kan je goed die theorie oefenen om te kijken of je het snapt. Werkt goed!!”
Merijn uit Zeewolde | 12-10-2021