een product vanVekabest

Kies je categorie:

Motor theorieboeken

Wil je een goed theorieboek dat is geschreven door theorie-experts en verkeersdeskundigen? Kies dan voor een van onderstaande motor theorieboeken. Er zijn al meer dan 4 miljoen mensen geslaagd met onze theorieboeken.

Motor theorieboeken van VekaBest

Al zul je met een helm op je hoofd niet meer de wind in je haren voelen, de vrijheid die een motor je geeft blijft hetzelfde. Overal heen kunnen op het moment dat het jou het beste uitkomt, ongehinderd langs files of lange rijen bij stoplichten rijden. Zo is rijden weer ouderwets genieten! Geen wonder dat er zoveel mensen geïnteresseerd zijn in het halen van hun motorrijbewijs.

Voordat het zo ver is, zul je toch eerst je theorie-examen moeten doen. Als je nog geen B-rijbewijs (auto) hebt, dan kun je pas rijlessen nemen nadat je voor je motor-theorie bent geslaagd. Heb je al wel je autorijbewijs, dan kun je tussen de rijlessen door het theorie-examen voor de motor doen.

Ongetwijfeld zul je de motor-theorie goed willen bestuderen. Met de motor theorieboeken in onze webwinkel leg je een stevige basis. Alles komt aan bod; bij het theorie-examen wordt niet alleen jouw kennis van de verkeersregels getoetst, maar kun je ook vragen verwachten over bochtentechnieken, wegpositie en veiligheid.

Verhoog je slagingskans van je motor theorie-examen

Wist je dat maar een kleine 55% van de examenkandidaten slaagt voor hun motortheorie? Dat wil zeggen dat maar liefst 45% zich verslikt in dit theorie-examen. Jou gaat dit gelukkig niet overkomen; dankzij onze motor theorieboeken kom je namelijk goed beslagen ten ijs. De theorie op papier is natuurlijk nuttig, maar de onlineoefenprogramma’s met hun 3D-animaties en video’s voegen heel wat toe. Ze brengen de theorie tot leven waardoor je je beter in de verkeerssituaties kunt verplaatsen en de theorie beter blijft hangen.

Hoe werkt het theorie-examen?

De meeste mensen doen hun motor theorie-examen in een examenzaal. In de meeste grote steden heeft het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR) locaties met zalen waarin examens worden afgenomen. Na de aanvraag van je theorie-examen motor krijg je hiervan een bevestiging per post. Deze zogeheten oproepkaart bevat de examendatum, de tijd en het adres. Je hoeft deze bevestiging niet per se mee te nemen, maar het kan je wel tijd schelen bij aankomst. Het is wel verplicht om je legitimatiebewijs bij je te hebben.

Tijdens je motor theorie-examen worden je kennis van de verkeersregels en je verkeersinzicht getest. Van de in totaal 50 vragen dien je er minimaal 44 goed te beantwoorden om voor je motor-theorie te slagen. Het merendeel van de vragen moet je met ja of nee beantwoorden. De laatste jaren worden er echter steeds meer meerkeuzevragen en zelfs open vragen op dit examen gesteld.

Het theoriecertificaat is anderhalf jaar geldig. Dat betekent dat je al op je 17e theorie-examen mag doen. Je kunt het theorie-examen zelf aanvragen via de site van het CBR. De kosten zijn dan € 31,-. Let op: vraag je het theorie-examen aan via jouw rijschool, dan worden hiervoor mogelijk extra kosten in rekening gebracht.

Een rijschool kiezen

Heb je nog geen rijschool gekozen, maar wil je wel alvast je theoriecertificaat halen? Dat kan natuurlijk. De voorbereiding op het theorie-examen is een kwestie van stug studeren. Wat dat betekent weet je waarschijnlijk al uit de tijd dat je op school zat of uit je studententijd. Bij je uiteindelijke keus voor een motorrijschool is het verstandig om het slagingspercentage op te vragen. Daarnaast geeft de leeftijd van de rijschool - dus hoeveel jaren ze al actief zijn - een goede indicatie van de kwaliteit en dus van jouw slagingskans.

Wij wensen je alvast veel succes toe met jouw praktijkexamen. Voor je theorie-examen zit je, dankzij onze degelijke motor theorieboeken al op rozen. Bekijk ook eens het pakket waarbij we je een slagingsgarantie bieden. Dat houdt in dat wij de kosten van het theorie-examen terugbetalen als je niet meteen de eerste keer slaagt. Zo zeker zijn wij van de kwaliteit van onze motor theorieboeken!
8.0
2612 beoordelingen
“I had some issues with understanding how the system works, was missing guidelines and understanding between accounts, languages and products. However, the support is very responsive and helpful which let move forward and made me happy.”
Lika Zakashvili uit Berkel & Rodenrijs | 17-01-2020
“Theorie-leren.nl heeft hele fijne examens, die niet alleen veel lijken op het echte examen maar ook nog eens uitleg bevat waarom een vraag goed of fout is.”
Kiki Timmerman uit Reuver | 17-01-2020
“Duidelijk en realistisch”
Levi uit Sliedrecht | 15-01-2020
“Prettig en simpel programma om te leren”
Maya uit Nijmegen | 14-01-2020
“Code deed het niet na aankoop. Gebeld en was 5 minuten later opgelost. Soms komen er in de oefenvragen theorie stukken voor die niet aan bod zijn gekomen, maar zie dit als extra kennis.”
sjoerd uit Utrecht | 14-01-2020